Lookfood24.pl korzysta z plików cookies, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie zgodnie z Polityką prywatności. Dalsze korzystanie z tej strony oznacza, że akceptujesz cookie. Dowiedz się więcej.
Posiadamy 13 szt.
Fruktoza jest cukrem prostym, występującym naturalnie w owocach, przez co popularnie nazywana jest cukrem owocowym. Fruktoza to naturalny środek słodzący, który doskonale zastępuje biały cukier. Stosuje się ją w przemyśle spożywczym, przede wszystkim do produkcji dżemów, soków i przecierów owocowych. Wykazuje dwa razy większą słodkość niż powszechnie stosowana sacharoza.
Jak stosować fruktozę w kuchni?
- fruktoza ma szerokie zastosowanie i może stanowić zamiennik tradycyjnego białego cukru podczas przygotowywania potraw;
- można ją stosować za zimno do deserów lub na ciepło do wypieku ciast, ciastek i naleśników;
- polecana jest jako dodatek do wytwarzania domowych dżemów, konfitur i soków.
Cechy | produkt dla diabetyków |
---|---|
Typ produktu | sypkie |
Marka | Look Food |
Napisz własną recenzję