Kod towaru
MAK-BANA-200-BG-B

Mąka bananowa Bio 200g

13,20 zł
Bezglutenowa i ekologiczna mąka bananowa rewelacyjnie sprawdza się w kuchni jako składnik wypieków, naleśników i gofrów.
- +

Mąka bananowa uzyskiwana jest w wyniku zmielenia zielonych bananów, czyli plantanów. Plantany to mniej u nas znane banany zielone, inaczej banany warzywne, które składają się głównie ze skrobi. Mąka z zielonych bananów zaskakuje wszechstronnością zastosowania i wysokimi walorami odżywczymi. Produkt posiada certyfikat żywności bezglutenowej.

Jakie zastosowanie ma ekologiczna, bezglutenowa mąka bananowa?

  • nie wymaga obróbki termicznej;
  • dobrze sprawdza się jako dodatek do deserów oraz koktajli;
  • świetnie zastępuję mąkę pszenną w wypiekach i naleśnikach.

Składniki: 100% mąka bananowa, uzyskana w wyniku zmielenia zielonych bananów. Produkt bezglutenowy.

Więcej informacji
Cechy produkt ekologiczny, produkt certyfikowany, produkt bezglutenowy
Skład produktu z banana
Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać recenzje.
To Top