Kod towaru
MAK-TAPI-400-B

Mąka z tapioki Bio bezglutenowa 400g

7,60 zł
Ekologiczna mąka z tapioki posiada certyfikat żywności bezglutenowej.
- +

Mąka z tapioki to mączka skrobiowa otrzymywana z bulw rośliny o nazwie Maniok. Maniok to krzew rosnący w Brazylii, Meksyku, Indiach, Boliwii i Paragwaju. W krajach tych maniok stanowi główny składnik codziennej diety. Znany jest od wieków, a jego uprawę rozpoczęli brazylijscy Indianie, którzy uważali go za drzewo życia. Mąka otrzymywana z tapioki jest pozbawiona smaku oraz zapachu. Produkt posiada certyfikat żywności bezglutenowej.

Jakie jest zastosowanie bezglutenowej mąki z tapioki bio?

  • może być używana do zagęszczania sosów i zup;
  • jest doskonałą alternatywą dla mąki pszennej;
  • polecana jako dodatek do wypieków, pieczywa i puddingów.

Skład: 100% mąka z tapioki* pozyskana z korzenia manioka. Produkt bezglutenowy.

*surowiec pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych.

Więcej informacji
Cechy produkt ekologiczny, produkt certyfikowany, produkt bezglutenowy
Skład produktu z tapioki
Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać recenzje.
To Top