Makaron bzglutenowy z soczewicy zielonej BIO Świderek 250 g RWM Fabijańscy

Kod towaru
MAKAR-SOZS-RWM-B-250-FAB
16,48 zł

Białko soczewicy, zaraz po białku soi, jest najlepiej przyswajalnym przez organizm białkiem pochodzenia roślinnego (85 proc.). Soczewica ma niską zawartość sodu i jest skarbnicą potasu. Stanowi doskonałe źródło potasu, który reguluje ciśnienie krwi oraz kwasu foliowego, który zapobiega występowaniu wad cewy nerwowej u płodu. Soczewica charakteryzuje się niskim IG, przez co ma zastosowanie w diecie osób chorych na cukrzycę. W Czechach w Nowy Rok zjedzenie zupy soczewicowej przynosi bogactwo i pomyślność na kolejne miesiące. Makaron z zielonej soczewicy ma wyraźniejszy smak niż ten z jej żółtej i czerwonej odmiany.

Wartości odżywcze w 100 g:

wartość energetyczna 1487 kJ / 352 kcal

tłuszcz 1,1 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g węglowodany 63 g w tym cukry 2 g błonnik 11 g białko 725 g sól 0 g miedź 0,65 mg mangan 0,63 mg fosfor 135 mg żelazo4,6 mg cynk1,7 mg kwas foliowy 41,2 mg

Składniki: mąka z zielonej soczewicy*, woda *certyfikowany składnik ekologiczny

Więcej informacji
Cechy produkt bezglutenowy
Skład produktu z soczewicy
Marka Fabijański
Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać Recenzje. Proszę Zaloguj się lub Załóż konto

Poznaj nasze marki