Kod towaru
Tofu naturalne BIO 200 g Symbio

Tofu naturalne BIO 200 g Symbio

9,99 zł

- +

Tofu Naturalne BIO marki Symbio to twarożek sojowy przygotowywany z mleka sojowego. Bogaty w białko, jest uniwersalnym składnikiem obiadów, deserów i sałatek. Tofu posiada wiele cennych wartości odżywczych. Stanowi cenne źródło białka oraz roślinnych tłuszczów nienasyconych, szeregu witamin, a także składników mineralnych. Tofu może być gotowane na parze, używane w sosach lub smażone. Tradycyjne twarde tofu, które zyskało olbrzymią popularność w Azji jest mniej kruche i bardziej zbite. Idealnie sprawdza się jako dodatek do potraw, ponieważ dobrze wchłania przyprawy i marynaty. Tofu zalicza się do grona niskokalorycznych produktów ale jednocześnie zapewniających uczucie sytości. Jako, że jest ono produktem pochodzenia roślinnego nie zawiera cholesterolu. Tofu dostarcza organizmowi aminokwasy egzogenne a także kwas linolowy i lecytynę. Porcja Tofu jest świetnym źródłem składników mineralnych takich jak: cynk, fosfor, magnez, cynk, selen, mangan, miedź, potas, wapń, żelazo oraz witamin: choliny, witaminy z grupy B (B1, B2, B6, kwas foliowy), witaminy A. Produkt o delikatnej, sprężystej konsystencji, sterylizowany, bezglutenowy, odpowiedni dla wegan.

Masa netto: 200g

Składniki: woda,  ekologiczne ziarno  soi* 20%, koagulant - siarczan wapnia

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze w 100g

Wartość energetyczna 508 kJ /122 kcal

Tłuszcz 7,1 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g

Węglowodany 0 g

w tym cukry 0 g

Białko 12 g

Błonnik 3,2 g

Sól 0,01 g

Sposób użycia Jest uniwersalnym składnikiem obiadów, deserów i sałatek. Można go smażyć, grillować lub gotować. Po zmiksowaniu doskonały do sosów, past, pasztetów. Informacja alergenna Produkt może zawierać łubin, sezam. Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Więcej informacji
Reguła brak
Napisz własną recenzję
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać recenzje.
To Top